Stemmingsklachten bij jongeren

Zit je de laatste tijd niet lekker in je vel? Heb je moeite met het plezier beleven aan activiteiten die je voorheen wel erg leuk vond om te doen? Heb je minder zin om je vrienden te zien en begin je het idee te krijgen dat je liever alleen bent dan onder je vrienden? Moet je vaak nadenken over dingen die je dwars zitten en heb je het idee dat je er niet meer over uitkomt? Ben je vaak in een negatieve stemming en voel je je niet meer zo gelukkig? Dan kan het zijn dat je last hebt van stemmingsklachten.

Het is niet vreemd dat je je somber voelt. Veel jongeren krijgen hiermee te maken. Stemmingsklachten hebben vaak een depressie als gevolg. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor je depressieve klachten. Erfelijkheid kan een oorzaak zijn. Maar ook heftige gebeurtenissen, zoals de scheiding van je ouders, een ongeluk of het overlijden van een dierbare in je omgeving kunnen ervoor zorgen dat de emmer is overgelopen. Ook langdurig gepest en buitengesloten worden of problemen tussen jou en je ouders kunnen somberheid met zich meebrengen. Soms kan het ook zo zijn dat je niet zo goed weet waar de somberheid vandaan komt.

Hulp

We gaan de eerste keer samen met jou en je ouders in gesprek om te kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen. In dit gesprek ontvangen jij en je ouders uitgebreide informatie. Hulp bij de psycholoog betekent dat we wekelijks gesprekken hebben met jou om jou van je depressieve klachten af te helpen.  Je ouders zijn niet aanwezig tijdens onze wekelijkse gesprekken. Wij passen ons graag aan, aan jouw agenda.

Ben je ouder dan 16 jaar? Dan mag je ook zonder je ouders een doorverwijzing aanvragen bij de huisarts en je ben bij ons aanmelden.

Hier lees je meer over het traject en de vergoeding.

contact